Hartanah

2 peragut lari tinggalkan motosikal selepas ‘dibelasah’ mak cik

makcik lawan peragut

rumahkabin black

JAKARTA –  Seorang wanita separuh usia nekad melawan dua peragut yang mencuri telefon bimbit miliknya, menyebabkan mereka  melarikan diri kerana ketakutan, lapor program berita Liputan6 kelmarin.

Klip video mengenainya  yang tular di laman Instagram menunjukkan wanita terbabit melawan dua peragut yang cuba melarikan diri dengan menaiki sebuah motosikal setelah mencuri telefon bimbit mangsa.

Jenayah ragut itu dilakukan oleh dua orang pemuda.

Namun, ketika  cuba melarikan diri, wanita tersebut dengan pantas menghalang motosikal mereka dengan memegang bahagian tempat duduk belakang.

Kudrat wanita itu sungguh kuat sehingga mampu menghalang motosikal tersebut dan menyebabkan  kedua-dua peragut terjatuh.

Selepas bertarung untuk seketika,  kedua-dua penjenayah itu segera beredar  dan meninggalkan motosikal mereka  kerana bimbang akan ditangkap oleh penduduk sekitar.

Video itu mendapat perhatian netizen yang  memuji keberanian wanita berkenaan.

“Memang hebat. Kuasa mak cik memang tidak ada lawan. Motosikal yang dinaiki dua lelaki terus jatuh,” kata seorang netizen.

“Meskipun telefon bimbitnya dibawa lari, apabila difikirkan kembali, dia mendapat motosikal yang ditinggalkan oleh dua pencuri tersebut,” ujar seorang lagi pengguna media sosial.  – Agensi rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link