Pelaburan

Anwar cadang tender tanpa nama untuk jamin ketelusan

6e84ff28 anwar ibrahim bernama 15323

rumahkabin black

Perdana menteri berkata kaedah itu dapat menjamin tender diberikan kepada syarikat berkemampuan untuk melaksanakan projek.

6e84ff28 anwar ibrahim bernama 15323
Perdana Menteri Anwar Ibrahim berkata beliau turut memberitahu jawatankuasa tender supaya menjadikan amalan itu sebagai panduan dalam memberikan tender pada masa depan. (Gambar Bernama)

PETALING JAYA: Perdana Menteri Anwar Ibrahim mencadangkan proses tender tanpa nama untuk projek mega bakal dilaksanakan kerajaan pada masa depan bagi memastikan ketelusan.

Beliau berkata, kaedah itu dapat menjamin tender diberikan kepada syarikat berkemampuan untuk melaksanakan projek berkenaan.

Katanya, perkara itu dicadangkan olehnya dalam mesyuarat jawatankuasa tender hari ini.

“Dengan ini, segala keputusan akan dibuat secara telus, berdasarkan kemampuan, rekod keupayaan serta keupayaan kewangan syarikat terlibat.

“Kami akan membuat keputusan tanpa pengetahuan siapa yang mendapat perolehan tender projek itu,” katanya dalam majlis makan malam ulang tahun Persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (Rehda) ke-50.

Anwar yang juga menteri kewangan berkata, beliau turut memberitahu jawatankuasa berkenaan supaya mengaplikasikan amalan itu sebagai panduan dalam memberikan tender pada masa depan.

Pada November lalu, Anwar menegaskan supaya tatakelola pentadbiran kerajaan baharu tidak boleh lagi berlaku kelulusan perolehan tanpa tender dalam usaha membendung rasuah dan ketirisan.

Katanya, kerajaan perpaduan pimpinannya tidak akan mengizinkan sebarang kebocoran, ketirisan dan rasuah terus berleluasa.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link