Infotainment

Apple Menunda Pembangunan Kaca Mata Realiti Terimbuh Mereka Sepenuhnya

APple Glass AR VR Kac mata

rumahkabin black

Seperti sejumlah syarikat-syarikat teknologi lain seperti Meta, Microsoft, HTC dan sebagainya, Apple juga dilihat ada memasang niat untuk membangunkan peranti realiti terimbuh (augmented reality) mereka yang dilaporkan sebelum ini akan diberikan fokus yang tinggi.

Laporan Bloomberg terbaru menariknya mengatakan bahawa Apple kini telah menunda pembangunan kaca mata realiti terimbuh sepenuhnya dan dilihat akan memfokuskan kepada pembangunan peranti realiti terimbuh Apple Reality One dan Reality Pro mereka untuk masa ini.

APple Glass AR VR Kac mata
Apple Menunda Pembangunan Kaca Mata Realiti Terimbuh Mereka Sepenuhnya 5

Walaupun tiada sebab rasmi diberikan tentang mengapa pembangunan kaca mata pintar tersebut dihentikan, laporan tersebut turut mengatakan bahawa Apple dilihat mahu memfokuskan terhadap pembangunan yang lebih premium itu untuk masa ini.

Peranti realiti terimbuh tersebut dijangka akan diperkenalkan pada penghujung tahun ini, dan berkemungkinan besar akan dikuasakan oleh cip pemprosesan Apple M2 yang menguasakan siri komputer riba MacBook Air terbaru.

Pembangunan teknologi kaca mata juga dilihat agak sukar dari segi teknikal berbanding dengan set peranti kepala walaupun secara konsepnya ia dilihat akan memenuhi keperluan yang hampir sama.

Google yang sebelum ini telah menghentikan pembangunan Google Glass kini kembali dengan projek realiti termbuh mereka, iaitu Project Iris, manakala Meta pula sedang membangunkan peranti realiti terimbuh baru Nazare mereka.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link