Infotainment

Baidu Tampil Dengan ERNIE Bot Sebagai Pesaing Kepada ChatGPT

Baidu Ernie Bot A

rumahkabin black

Pelancaran ChatGPT oleh OpenAI membawakan perubahan mendadak pada pelbagai produk dan aplikasi sedia ada. Dalam masa kurang tiga bulan, ia kini telah digantikan pula oleh GPT-4 dengan integrasi pada Microsoft Office, LinkedIn dan Duolingo telahpun dilakukan. Kejayaan OpenAI memaksa Google, dan Meta melancarkan kecerdasan buatan mereka secara tergesa-gesa.

Baidu Ernie Bot A
Baidu Tampil Dengan ERNIE Bot Sebagai Pesaing Kepada ChatGPT 5

Seperti diuar-uarkan pada Januari lalu, Baidu melancarkan kecerdasan buatan ERNIE Bot mereka yang berasaskan ERNIE (Enhanced Representation through Knowledge Integration) yang dibangunkan oleh mereka sejak sedekad yang lalu. Menurut CEO Beidu Robin Li, kemampuan ERNIE Bot adalah setanding dengan GPT-4. Ia mempunyai 550 bilion titik data yang digunakan untuk memberikan jawapan yang tepat kepada soalan yang diberikan oleh pengguna.

Kerana ERNIE Bot dilancarkan untuk pasaran China, ia mempunyai kemampuan memahami beberapa dialek yang digunakan di dalam negara. Seperti ChatGPT, ERNIE Bot boleh melakukan ringkasan mengenai buku dan memberikan saranan idea. Sungguhpun telah diumumkan, Baidu berkata ERNIE Bot belum sedia diberikan kepada umum.

Setakat ini lebih 600 syarikat telah menunjukkan minat untuk menggunakannya dalam ujian tertutup. Integrasi ERNIE Bot pada produk Baidu kini sedang diuji oleh syarikat yang menerima jemputan. Kerajaan China sedang merangkum rang undang-udang mengenai penggunaan kecerdasan buatan dan ini mungkin mendorong Baidu untuk melancarkan ERNIE Bot pada skala kecil terlebih dahulu.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link