Infotainment

Cereka Dikemaskini Dengan Paparan Certot Seumpama “Stories”, Sokongan Carian, Dan TBR

Cereka 1.0

rumahkabin black

Cereka, salah satu aplikasi tempatan yang memfokuskan kepada pembacaan pelbagai buku secara digital dalam bentuk langganan, kini telah pun memperkenalkan kemaskini terbaru dengan sejumlah pembaharuan.

Cereka 1.0
Cereka Dikemaskini Dengan Paparan Certot Seumpama “Stories”, Sokongan Carian, Dan TBR 8

Perkara utama yang tampak berbeza berbanding versi sebelumnya adalah antaramuka. Berbeza dengan penggunaan tiga tab berasingan sebelum ini, ia kini dihimpunkan semuanya dalam satu halaman utama sahaja. Cerpen dan Novel diketengahkan di hadapan, sementara Certot (cerita kontot) pula dipaparkan dalam bentuk seumpama Stories pada aplikasi sosial.

Cereka Certot
Cereka Dikemaskini Dengan Paparan Certot Seumpama “Stories”, Sokongan Carian, Dan TBR 9

Pada masa yang sama, kemaskini terbaru ini turut menyertakan sokongan carian untuk memudahkan pencarian buku mengikut genre, penerbit atau penulis.

Cereka Carian
Cereka Dikemaskini Dengan Paparan Certot Seumpama “Stories”, Sokongan Carian, Dan TBR 10

Satu lagi ciri baharu yang ditambah juga adalah apa yang dinamakan sebagai “Cerbaca”, membolehkan pengguna melabel sesuatu buku untuk dibaca pada kemudian masa.

Cereka Cerbaca
Cereka Dikemaskini Dengan Paparan Certot Seumpama “Stories”, Sokongan Carian, Dan TBR 11

Bagi anda yang berminat, boleh memuat-turun Cereka di App Store dan Google Play Store. Buat masa ini, ia ditawarkan melalui aplikasi mudah-alih sahaja. Cerpen dan Certot boleh dibaca secara percuma tanpa sebarang langganan, sementara untuk novel pula ia ditawarkan pada harga langganan RM4.90 sebulan.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link