Pelaburan

Enam PPS dibuka di Kuantan

E2351DB6 0489 4294 B563 BE7AD11803D0

rumahkabin black

KUANTAN – Sebanyak enam Pusat Pemindahan Sementara (PPS) dibuka di daerah Kuantan sehingga jam 2 petang tadi ekoran hujan lebat berterusan sejak dua hari lalu.

Menurut Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Kuantan, seramai 1,310 mangsa banjir membabitkan 342 keluarga telah ditempatkan di PPS berkenaan.

Antara PPS yang dibuka ialah Dewan Orang Ramai Kampung Seri Mahkota, Dewan Orang Ramai Seri Damai, Dewan Dato Manan, Dewan Orang Ramai Jaya Gading, Dewan Orang Ramai Taman Tas dan Wisma Belia.

Sementara itu, aras air di lapan sungai utama di Pahang membabitkan Kuantan, Maran, Pekan dan Rompin menunjukkan trend meningkat sehingga jam 2 petang hari ini.

Menurut data Jabatan Pengurusan Bencana Negeri (JBPN) Pahang, paras air di Sungai Lembing, Sungai Kuantan dan Sungai Belat, di sini, kini melebihi paras bahaya.

Katanya, paras air di Sungai Keratong, Rompin kini berada pada tahap amaran dan akan melepasi paras bahaya jika hujan berlarutan.

Dalam pada itu, JBPN Pahang memaklumkan Sungai Pahang di Lubuk Paku, Maran; Paloh Inai, Pekan; Sungai Lepar di Jambatan Gelugor, Kuantan dan Sungai Kuantan di Pasir Kemudi kini hampir mencecah paras amaran.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) melaporkan hujan lebat berlarutan beserta ribut petir di seluruh Pahang sehingga esok. – MalaysiaGazette

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link