Hartanah

Gerak hati selamatkan rumah usia 15 tahun daripada terbakar

Pasukan bomba bertungkus lumus memadamkan kebakaran

rumahkabin black

TAMPIN – Gerak hati seorang lelaki yang baharu pulang dari kerja ke bahagian belakang rumah keluarganya di Felda Pasir Besar, Gemas, hari ini, berjaya menyelamatkan rumah berusia 15 tahun itu daripada musnah terbakar.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gemas, Penolong Penguasa Bomba (PPgB), Mohd Razeaf Zamri berkata, kejadian kebakaran itu disedari oleh anak tuan rumah berusia 30-an yang ternampak api di stor penyimpanan barangan di belakang rumah.

Menurutnya, tindakan pantas menghubungi pasukan bomba berjaya menyelamatkan kediaman keluarga tersebut daripada musnah.

“Sebaik menerima panggilan pada pukul 6.08 petang, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Gemas serta balai bantuan dari Bahau dikejarkan ke lokasi kejadian.

“Dalam kejadian ini, stor separuh kekal musnah 100 peratus, namun, kebakaran ini dapat dipadamkan segera dari merebak ke rumah yang terletak berdekatan.

“Kediaman dianggarkan berusia 15 tahun itu dengan keluasan kira-kira 40×100 kaki persegi musnah sekitar dua peratus. Tiada mangsa terlibat manakala punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

 rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link