Infotainment

Google Akan Mengaburkan Imej Lucah Dan Sensitif Yang Muncul Dalam Carian

Google Image Searc kabur A

rumahkabin black

Kami yakin anda pernah melakukan carian Google Images menggunakan kata kunci “A” tetapi semasa menatal terselit gambar yang jatuh ke dalam kategori lucah. Ini adalah memalukan bagi anda tetapi tidak sepatutnya berlaku kepada kanak-kanak bawah umur. Terdapat pilihan SafeSearch namun kami sedari ramai ibu bapa masih tidak menyedari wujudnya ciri ini pada carian Google.

Google Image Searc kabur A
Google Akan Mengaburkan Imej Lucah Dan Sensitif Yang Muncul Dalam Carian 5

Bagi mengelakkan imej yang tidak sesuai dipaparkan secara tidak sengaja, Google mengumumkan mereka akan mula mengaburkan imej pada keputusan carian yang boleh dianggap lucah. Ini akan diaktifkan secara lalai kepada semua pengguna walaupun tetapan SafeSearch tidak diaktifkan. Ciri ini walau bagaimanapun boleh dimatikan sekiranya pengguna berusia 18 tahun ke atas. Ia akan diberikan secara berperingkat kepada semua pengguna.

Dalam sampel yang dikongsi, imej kecil pada keputusan carian akan memaparkan kotak hitam dengan notifikasi imej yang dikaburkan ini mengandungi kandungan yang tidak sesuai untuk semua peringkat umur. Ia amat mirip dengan ciri yang telah diberikan oleh Instagram sejak beberapa tahun yang lalu.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link