Hartanah

Ikan pari terbesar dunia dilekatkan tag bagi pantau pergerakan

Geli ikan1

rumahkabin black

MAPUTO  – Sebanyak 11 ekor ikan pari paling besar dan jarang dilihat daripada spesies smalleye atau Megatrygon microps dilekatkan dengan tag akustik bagi memantau pergerakannya di Mozambique baru-baru ini.

Menurut laman Forbes kelmarin, penyelidik  Yayasan Megafauna Marin (MMF) percaya bahawa pari spesies itu diancam penggunaan jaring insang dan pukat.

Selepas berminggu-minggu melakukan tinjauan di luar Kepulauan Bazaruto, seorang penyelam National Geographic Explorer, Andrea Marshall akhirnya ternampak seekor pari tersebut di kawasan air cetek baru-baru ini.

Wanita itu menyentuh hidupan laut tersebut yang memiliki panjang 1.82 meter dan mengambil sampel kulitnya.

Ikan pari itu kekal tenang sepanjang prosedur tersebut. Haiwan marin itu mempunyai sengatan dan nyawa Andrea boleh terancam sekiranya dia tersilap langkah.

Data awal menunjukkan ikan pari itu boleh menyelam pada kedalaman lebih 198 meter dan berenang sejauh ratusan kilometer dalam sehari.

Penyelidik-penyelidik  berharap penandaan ikan pari tersebut akan memberikan jawapan bagaimana ia boleh mengembara sejauh itu. – Agensirumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link