Infotainment

Jack Dorsey Mulakan Ujian Beta Tertutup Untuk Bluesky, Aplikasi Alternatif Untuk Twitter

IMG 0892

rumahkabin black

Jack Dorsey merupakan pengasas Twitter, yang turut menerajui Twitter sebagai CEO sebelum ini. Selepas meninggalkan Twitter, beliau memfokuskan pada perkhidmatan kewangan Square, dan kini turut membangunkan aplikasi sosial tersendiri, dinamakan Bluesky.

Bluesky memfokuskan penawaran yang lebih kurang sama seperti Twitter, tetapi menyertakan elemen teknologi terpencar padanya.

IMG 0892
Jack Dorsey Mulakan Ujian Beta Tertutup Untuk Bluesky, Aplikasi Alternatif Untuk Twitter 6

Bluesky menawarkan pengalaman lebih kurang sama seperti di Twitter, termasuk boleh mengikuti akaun yang diinginkan, selain menghantar perkongsian, atau membalas perkongsian seseorang.

Aplikasi ini dilengkapi dengan protokol AT, iaitu sebuah teknologi yang dibangunkan sendiri oleh Bluesky. Ia sekaligus memudahkan anda berkomunikasi dengan sesiapa sahaja yang menggunakan perkhidmatan dibawah protokol AT, selain turut memberikan anda mengubah hos tanpa kehilangan identiti atau kandungan.

IMG 0885
Jack Dorsey Mulakan Ujian Beta Tertutup Untuk Bluesky, Aplikasi Alternatif Untuk Twitter 7

Protokol AT juga memberikan kebebasan kepada pengguna dalam memilih algoritma secara terbuka dan tidak tertakluk kepada sesuatu penyedia perkhidmatan tersebut sendiri.

Buat masa ini, Bluesky masih pada peringkat beta tertutup, dan memerlukan jemputan sebelum dapat menggunakannya. Tidak diketahui lagi bilakah pesaing Twitter ini akan diperkenalkan secara rasmi kepada semua secara terbuka.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link