Hartanah

JHEAT lancar kempen ‘Katakan Tidak Kepada Hari Valentine’

Untitled design 2023 02 12T144259.390

rumahkabin black

KUALA TERENGGANU – Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) mengambil inisiatif melancarkan kempen ‘Katakan Tidak Kepada Hari Valentine’ bagi membanteras aktiviti maksiat pada sambutan Hari Kekasih lusa.

Ketua Penolong Pesuruhjaya Bahagian Penguatkuasaan JHEAT, Khairul Azizi Idris berkata, kempen tersebut menyasarkan golongan remaja, pelajar institusi pengajian tinggi dan pasangan kekasih.

“Seramai 20 pegawai penguat kuasa syariah JHEAT terlibat mendekati golongan berkenaan bagi menyampaikan risalah dan memberi nasihat kepada golongan terbabit.

“Kita menerangkan sambutan Hari Kekasih bercanggah dengan syariat Islam kerana dikhuatiri boleh menjurus kepada aktiviti maksiat,” katanya di sini hari ini.

Khairul Azizi berkata, golongan remaja juga diingatkan agar tidak terikut-ikut dengan budaya Barat sebaliknya meluangkan masa dengan keluarga pada hari tersebut.

“Operasi mencegah maksiat akan diadakan pada malam sambutan Hari Kekasih. Pasangan boleh ditangkap mengikut Seksyen 31, Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) 2001 Terengganu,” katanya. – KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link