Hartanah

KPM siasat dakwaan guru minta murid tukar agama

Tangkap layar rakaman sidang akhbar

rumahkabin black

PUTRAJAYA – Kementerian Pendidikan (KPM) telah menjalankan siasatan awal bagi mendapatkan kesahihan maklumat berkaitan dakwaan guru yang meminta murid untuk menukar agama.

Dalam satu kenyataan, KPM berkata, siasatan lanjut dan tindakan sewajarnya akan diambil terhadap mana-mana pihak yang didapati melakukan persendaan kaum atau agama.

“KPM telah mendapatkan maklum balas awal daripada pihak Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur berhubung kenyataan video tular tersebut dan siasatan awal telah dijalankan segera bagi mendapatkan kesahihan maklumat,” katanya.

Menurut KPM, pihaknya memandang serius terhadap isu yang dilaporkan selain menegaskan bahawa hal agama tidak boleh dijadikan persendaan yang boleh menggugat keharmoniaan kaum dan negara selain akan beri kerjasama sepenuhnya kepada pihak Polis Diraja Malaysia jika terdapat laporan polis dibuat.

“KPM tidak akan berkrompomi dalam hal-hal yang melibatkan pengurusan sekolah khususnya terhadap perkara yang boleh menggugat perpaduan kaum dan agama,” ujarnya. – KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link