Hartanah

Mahkamah: Bantahan awal PN terhadap petisyen Parlimen Marang ditolak

tukul

rumahkabin black

KUALA TERENGGANU – Permohonan Perikatan Nasional (PN) untuk membatalkan petisyen dibuat Barisan Nasional (BN) terhadap keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) bagi kawasan Parlimen Marang ditolak Mahkamah Pilihan Raya di sini hari ini.

Hakim Datuk Hassan Abdul Ghani juga memerintahkan Ahli Parlimen Marang, Tan Sri Abdul Hadi Awang agar membayar kos RM20,000 terhadap pempetisyen iaitu BN Terengganu berikutan penolakan tersebut.

Dalam prosiding yang berlangsung secara online tersebut, beliau turut menetapkan perbicaraan penuh bagi petisyen berkenaan pada 6 Mac sehingga 21 Mac depan.

Sementara itu peguam, Amin Othman yang mewakili BN Terengganu berkata, mahkamah menolak semua alasan dikemukakan PN dalam bantahan awal terbabit.

“Ini termasuk tarikh memfailkan petisyen ini yang didakwa telah melebihi had masa ditetapkan Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

“Sebaliknya mahkamah bersetuju petisyen telah difailkan dalam tempoh 21 hari selepas keputusan PRU15 diwartakan,” katanya.

Sebelum ini, BN Terengganu memfailkan petisyen membatalkan kemenangan di Parlimen Marang, Kuala Terengganu dan Kemaman pada 3 Januari lalu.

Pengerusi BN Terengganu, Datuk Ahmad Said mendakwa pihaknya mempunyai bukti unsur politik wang oleh Pas bagi memancing undi untuk tiga kawasan Parlimen berkenaan pada PRU15. – KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link