Infotainment

Perkhidmatan Google Stadia Ditamatkan Hari Ini

googlestadia 03

rumahkabin black

Perkhidmatan penstriman permainan video Google Stadia secara rasminya ditamatkan hari ini selepas hanya beroperasi tidak sampai empat tahun. Semasa diumumkan pada Mac 2019, Stadia dilihat sebagai masa depan permainan video kerana ia tidak memerlukan perkakasan yang mahal yang perlu dinaik taraf selang lima tahun. Yang diperlukan hanyalah dongel Chromecast dan alat kawalan permainan khusus.

Google Stadia
Perkhidmatan Google Stadia Ditamatkan Hari Ini 7

Tetapi sejak dilancarkan, perkhidmatan Stadia menghadapi pelbagai masalah seperti kadar bingkai rendah, permainan dalam bentuk digital yang dijual pada harga tinggi dan hanya ditawarkan di pasaran terhad sahaja. Ia tidak sempat dikembangkan ke pasaran global seperti Malaysia.

Keranda Stadia sudah mula diusung dan pengguna bercucuran air mata apabila Google menutup studio pembangunan mereka sendiri pada Februari 2021. Kemudian secara mengejut Google mengumumkan pada September lalu bahawa Stadia akan dihentikan pada hari ini.

Sebelum perkhidmatan ditamatkan, Stadia memberikan kemas kini terakhir bagi membolehkan alat kawalan WiFi mereka digunakan sebagai alat kawalan Bluetooth selepas mereka tidak lagi beroperasi. Selepas kemas kini dilakukan, alat kawalan ini tidak lagi boleh digunakan bersama Stadia untuk selama-lamanya.rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link