Hartanah

PM singgung peranan ASEAN depani isu serantau

anwar 2 2

rumahkabin black

PETALING JAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan Thailand merupakan antara negara terpenting dalam kerjasama ekonomi dan lapangan budaya yang mesti diberi tumpuan.

Bukan itu sahaja, ketika bersama barisan kepala industri di majlis wacana mengenai peranan, tantangan serta prospek masa depan kerjasama dan kesatuan serantau dalam ASEAN pagi tadi, Anwar turut singgung mengenai peranan ASEAN dalam mendepani isu-isu serantau terutamanya melibatkan Myanmar dan masalah pelarian.

“Dalam ucaptama, saya menyatakan bahawa Thailand adalah antara negara terpenting dalam kerjasama ekonomi dan lapangan budaya yang mesti diberi tumpuan.

“Saya turut singgung mengenai peranan ASEAN dalam mendepani isu-isu serantau terutamanya melibatkan Myanmar dan masalah pelarian,” jelasnya di hantaran Facebook hari ini.

Tambah Perdana Menteri, ketika sesi soal jawab, beliau turut disoal mengenai etika tatanan yang mahu diterjemahkan, selain isu-isu lewat konflik Rusia-Ukraine dan pertembungan China-Amerika.

“Turut disoal adalah berkenaan ‘de-dollarisation’ oleh gergasi-gergasi ekonomi selain mengusulkan apakah pendirian ASEAN, selain ruang serta manfaat yang boleh dicapai oleh Malaysia dan Thailand.

“Saya amat mengalu-alukan pelaburan asing terutamanya dari negara sahabat Thailand sebagai usaha dan upaya bagi menyemarak hubungan akrab kedua-dua negara tetangga Malaysia-Thailand,” jelas beliau. – KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link