Hartanah

Sekretariat Kerajaan Perpaduan setuju tubuh 3 jawatankuasa

WhatsApp Image 2023 02 07 at 22.50.41

rumahkabin black

KUALA LUMPUR – Mesyuarat pertama Sekretariat Kerajaan Perpaduan yang diadakan malam ini bersetuju untuk menubuhkan tiga jawatankuasa melibatkan semua parti dalam kerajaan.

Menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim, jawatankuasa itu melibatkan Jawatankuasa Strategi, Jawatankuasa Pilihan Raya serta Jawatankuasa Pemantauan Agenda Kerajaan dan Politik.

“Satu Jawatankuasa Strategi dan Jawatankuasa Pilihan Raya akan menumpukan Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan diadakan bila-bila masa, dan jawatankuasa ini tentunya akan mencadangkan hal-hal PRN.

“Jawatankuasa ini juga meliputi pembahagian kerusi antara parti politik di dalam kerajaan serta memastikan persediaan yang kukuh menghadapi PRN,” jelas beliau dalam sidang akhbar selepas Mesyuarat Sekretariat Kerajaan Perpaduan di Menara Dato’ Onn sebentar tadi.

Tambah Anwar, kesepakatan dan komitmen yang ditunjukkan oleh kesemua parti gabungan dalam Kerajaan Perpaduan ini juga dilihat amat positif.

“Suatu hal disepakati sangat positif bagi saya, kesepakatan dan komitmen semua parti termasuk Sabah dan Sarawak membantu sebagai satu pasukan,” ujar beliau.

Perdana Menteri menambah, Kerajaan Perpaduan yang dianggotai oleh PKR, Barisan Nasional, DAP, Amanah, Gabungan Parti Sarawak (GPS), Gabungan Rakyat Sabah (GRS) sudah cukup dua pertiga kerusi di Parlimen.

“Pentadbiran Kerajaan Perpaduan kini telah mempunyai majoriti dua pertiga atau 148 kerusi di Parlimen.- KOSMO! ONLINE.rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link