Infotainment

Siri Asus Zenfone 8 Menerima Kemaskini Android 13

Asus Zenfone 8 Flip Android 13 2

rumahkabin black

Asus Zenfone 8 dan Zenfone 8 Flip adalah dua peranti Zenfone terakhir yang memasuki pasaran Malaysia, kerana selepas itu Asus hanya membawa masuk peranti ROG Phone mereka. Zenfone 9 yang dikatakan ramai adalah peranti mercu kompak baik turut tidak dibawa masuk pada tahun lepas.

Zenfone 8 dan Zenfone 8 Flip adalah peranti mercu 2021 dengan cip Snapdragon 888, skrin Super AMOLED HDR10+ 5.9″ dan 6.67″ serta kamera 64MP dengan model Flip menggunakan modul bermotor yang boleh membawa kamera belakang ke hadapan. Sehingga hari ini peranti ini masih dijual pada harga mencapai RM2,999.

Terkini selepas setahun menerima kemaskini Android 12, akhirnya peranti ini diberikan kemaskini Android 13. Bukan itu sahaja, kemaskini tampalan sekuriti Januari 2023 turut disertakan sekali. Setakat ini, Asus menunaikan janji mereka dalam pemberian kemaskini – di mana siri Zenfone 8 menyokong kemaskini sistem operasi untuk dua tahun.

Asus Zenfone 8 Flip Android 13 2

Bermakna, Android 13 adalah kemaskini terakhir bagi peranti ini dan jika ada kemaskini lagi selepas ini – ia hanyalah tampalan sekuriti. Dalam kemaskini ini, banyak aplikasi sistem dikemaskini dengan rekaan baharu, antaramuka keseluruhan turut mengikut format rekaan Android 13 asli, papan klip ada ciri auto-padam, dan banyak lagi.

Kemaskini ini diedarkan secara berperingkat, tetapi jika anda masih belum menerima kemaskini Zen UI Android 13 ini – Asus turut menawarkan fail untuk kemaskini manual dan panduan.

Asus Zenfone Jadual Kemaskini Android 13

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link