Infotainment

Startup Indonesia eFishery Bakal Berstatus ‘Unicorn’ Dengan Sasaran Pelaburan Lebih RM600 Juta

efishery

rumahkabin black

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

eFishery, startup Indonesia kini ke arah menjadikan operasi mereka berstatus unicorn dengan merelisasikan proses akhir perolehan pusingan pelaburan bernilai $150 juta (~RM671.4 juta) yang diketuai oleh Khazanah Nasional.

Artikel Berkaitan:

Difahamkan eFishery secara menyeluruh telah pun meraih pelaburan bernilai $115 juta (~RM514 juta) yang meliputi $90 juta (~RM402 juta) pada pusingan pembiayaan pada Siri C tahun lalu. Menerusi usaha itu secara langsung ini akan mengukuhkan sasaran status Unicorn eFishery kelak.

Setakat ini, kesemua pihak terlibat tidak memberi maklum-balas akan perolehan pusingan pelaburan sedemikian dan memaklumkan akan mengumumkan maklumat tersebut dalam tempoh terdekat.

Untuk makluman, startup eFishery berperanan membantu petani Indonesia dalam mengendalikan pengurusan kolam ikan dengan lebih cekap, bersama sokongan teknologi akuakultur. Melalui pusingan pelaburan itu dijangka akan menjadikan eFishery sebagai satu lagi syarikat berstatus Unicorn di rantau Asia Tenggara.rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link