Hartanah

Tokoh Siswa Kebangsaan 2022 milik Mifzal Salihin

tokoh

rumahkabin black

PUTRAJAYA – Anugerah Tokoh Siswa Kebangsaan 2022 menjadi milik Mifzal Salihin, 22, dari Universiti Malaya (UM).

Pelajar tahun tiga jurusan kejuruteraan mekanikal itu membawa pulang wang tunai RM3,000, trofi, tawaran biasiswa dan sijil.

Anugerah itu disampaikan sendiri oleh Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin pada Majlis Anugerah Tokoh Siswa Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) 2022, di sini malam ini.

Mifzal ketika ditemui berkata, dia mengakui terpilih atas pembabitan aktifnya dalam platform pendidikan atas talian dikenali sebagai Afterkelas.com sejak tiga tahun lalu.

“Ketika ini, platform itu sudah mempunyai 50 tutor terdiri daripada pelajar-pelajar universiti yang mampu menjana sehingga RM1,500 sebulan.

“Afterkelas.com menghubungkan tutor dengan pelajar-pelajar sekolah menengah yang mengambil subjek Matematik dan Sains,” katanya.

Katanya, dia akan memperluaskan platform itu pada masa depan termasuk mewujudkan barisan tutor yang berpengkalan di setiap universiti di negara ini.

Sementara itu, Mohamed Khaled dalam ucapannya berkata, anugerah berkenaan adalah platform terbaik untuk memberi galakan kepada mahasiswa cemerlang dalam kepimpinan.

Beliau berkata, Anugerah Tokoh Siswa mula diperkenalkan sejak 2013 bagi memberi pengiktirafan kepada peranan individu dan badan mahasiswa di institusi pengajian tinggi (IPT).

“KPT sentiasa menghargai dan mengiktiraf kecemerlangan pelajar dalam pelbagai bidang merangkumi akademik, sahsiah dan kokurikulum.

“Pengiktirafan ini penting bagi memberi galakan kepada mahasiswa yang mempamerkan kecemerlangan kepimpinan dalam pelbagai lapangan,” katanya.

Katanya, sebanyak 916 penyertaan telah direkodkan tahun ini dan jumlah ini menunjukkan peningkatan penyertaan yang signifikan berbanding tahun-tahun sebelumnya. – KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link