Hartanah

Topi keledar Shoei ‘jack kuning’ terjual pada harga RM86,000

helmet

rumahkabin black

PETALING JAYA – Bagi peminat sukan pemotoran, mereka akan terbiasa dengan harga puluhan ribu bagi sebiji topi keledar (helmet) ditawarkan oleh penjual.

Ini kerana bagi mereka, setiap helmet berharga ‘rare’ itu semenangnya sukar diperolehi dan stoknya adalah terhad serta sukar didapati walaupun di pasaran negara pengeluarnya iaitu Jepun.

Menerusi satu perkongsian di laman Facebook, Apit Ducados, dia berjaya menjual sebiji helmet jenama Shoei JForce2 atau ‘jack kuning’ pada harga RM86,000.

“Alhamdullillah rezeki malam ni, terjual Shoei Jforce2 jack kuning, terima kasih mackin & matpett … mai tengok belek-belek terus sold (terjual) RM86, 000.

Jelas beliau, topi keledar tersebut baharu sahaja sampai di Malaysia semalam selepas dia membeli dengan seorang penjual dari Jepun.

“Nasib tak kena scam dengan orang Jepun, Alhamdulillah selamat mendarat di bumi malaya King Of Shoei helmet ..Shoei Jforce2 jack kuning .. salam 100k,”katanya.

Kosmo! difahamkan topi keledar jenis Shoei Jack adalah model khas dikeluarkan pada 2004/2005 yang terdiri dari warna merah, kuning, putih, kelabu, biru, perak dan hitam.

Keluaran merah, kuning dan putih adalah amat terhad dalam kalangan edisinya selain tiada pengeluaran lagi ketika ini.

Susulan perkongsian itu, rata-rata netizen kagum dengan pembeli helmet tersebut dan menyifatkan ia sebagai satu rezeki kepada penjual

“Kalau dah helmet pun harga RM86,000, cer tunjuk skit moto si pembeli tu harga berapa pula,” tulis Nur Cahaya.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Adam Runner Jb-Sg.

“Harga market (pasaran) mat-mat motor dan peminat helmet je ni,” katanya. -KOSMO! ONLINErumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link