Infotainment

WhatsApp Kelak Membenarkan Anda Membisukan Panggilan Daripada Nombor Tidak Dikenali

Silence Unknowm Callers 1

rumahkabin black

Menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali sememangnya agak menjengkelkan. Misalnya seperti panggilan daripada ejen insuran, pegawai pemasaran kad kredit dan lain-lain. Memang tidak dapat dinafikan bahawa ia agak merimaskan. Malahan dalam sesetengah kes, sekiranya tidak berhati-hati kita juga boleh menjadi mangsa scam.

Silence Unknowm Callers 1
WhatsApp Kelak Membenarkan Anda Membisukan Panggilan Daripada Nombor Tidak Dikenali 6

Selari dengan hal tersebut, WhatsApp kini sedang membangun ciri baharu yang membolehkan pengguna membisukan panggilan daripada nombor yang tidak diketahui. Dinamakan sebagai Silence Unknowm Callers, ia boleh ditemui menerusi tetapan utama aplikasi. Seterusnya apabila diaktifkan, kesemua panggilan masuk daripada nombor yang tidak dikenali akan sentiasa dibisukan. Namun begitu, nombor tersebut masih akan dipaparkan di bahagian notifikasi dan senarai panggilan sebagai rujukan buat pengguna di masa mendatang.

Scam 02
WhatsApp Kelak Membenarkan Anda Membisukan Panggilan Daripada Nombor Tidak Dikenali 7

Keupayaan ini boleh dianggap menarik keranan ia bukan sahaja boleh mengurangkan dan menyekat panggilan spam. Malahan turut bantu mengelakkan pengguna daripada menjadi mangsa penipuan dan mengalami kerugian wang ringgit sehingga ratusan ribu. Buat masa ini, ianya masih diperingkat pembangunan dan akan menerima beberapa penambah-baikan sebelum dilancarkan bagi versi penuh.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link